25 de maig 2010

ÈXIT DE LA I ALMOGÀVER AUTOSUFICIENT 2010


El passat 22 de maig tingué lloc la primera cursa de muntanya Almogàver Autosuficient. Aquesta és la modalitat competitiva de El Brogit de la Vall: un itinerari circular per la Vall del riu Brugent, situat al bell mig de les Muntanyes de Prades.

Una quarentena de corredors van poder comprovar si eren autèntics almogàvers. El repte consistia en realitzar els 67,7 km i 2.820 m de desnivell positiu en menys de 18 hores!

Puntualment a les 6 del matí, tots els aspirants a almogàvers van sortir des de 3 racons de la Vall del Brugent.

Durant l'Almogàver Autosuficient els participants van superar els diferents obstacles de la Vall, van pujar els cims més alts, van saltar de pedra en pedra pel riu, van passar per tots els pobles, per les soleies i les obagues, tota una aventura només apta per als més agosarats.
La cursa vol emular l’esperit de sacrifici, la força i la determinació dels antics almogàvers. Aquests guerrers catalans van batallar i conquerir mitja mar Mediterrània durant l'edat mitjana. Només uns pocs escollits han estat capaços d'aconseguir gestes similars. La cursa Almogàver Autosuficient ofereix l’oportunitat d’experimentar les sensacions i les vivències que representa el gran repte de completar el recorregut.


1r classificat masculí
Germà Guarch 8h 22'
2n classificat masculí
Marc Balañà 8h 29'
3r classificat masculí
Roberto de la Peña 9h 58'
__________________________
1ra classificada femenina
Olga Mankó 11h 18'
2na classificada femenina
Maria del Mar Alsina 12h 10'

 


Aquí anirem recollint les cròniques dels almogàvers que anem trobant per la web:

1 comentari: