5 de jul. 2012

JORNADA DE PORTES OBERTES AL BOSC DE VILALTA, A FARENA, MUNTANYES DE PRADES.


Ara farà ja més de 3 anys que els esforços de diversa gent del territori van sumar i van comptar amb la col·laboració de la que llavors es coneixia com a Fundació Territori i Paisatge. Dos actius vilatans de Farena, embrancats en la tasca de recuperar antics camins de manera respectuosa, van recuperar amb gran estil l'empedrat camí dels molins, una joia del nostre patrimoni històric i que, des de Farena, ens permet arribar fins al mateix riu Brugent. A la seva riba hi viu també un altre actiu vilatà, que immediatament accedí a col·laborar. I, gràcies a una jornada, nosaltres vam establir contacte amb la Fundació Territori i Paisatge, propietària d'un bon tros de terreny conegut com el Bosc de Vilalta.

En aquests anys, entre tots s'ha aconseguit la total recuperació del camí, apartant-lo al màxim de la influència erosiva del riu, la instal·lació de dues palanques per facilitar el creuament del riu, la neteja i desbrossament d'alguns dels antics molins i la senyalització del recorregut. Al llarg dels any, també ens hem dedicat a donar a conèixer l'indret, amb dues modalitats d'excursió: una de "normal" i l'altra de teatralitzada, una manera divertida i diferent d'explicar la història molinera del Brugent.

La bona feina feta per tots plegats ens omple de satisfacció i, per compartir tot aquest ambiciós projecte amb vosaltres, us convidem a la jornada de portes obertes que tindrà lloc el dissabte, 14 de juliol, a les 10h. Us hi esperem!

3 comentaris:

  1. On és el punt de trobada? Cal apuntar-se?

    ResponElimina
  2. Hola, el punt de trobada és la plaça de l'Era de Farena, a les 9:30h. L'activitat durarà aproximadament fins les 13:00h, refrigeri inclòs, no és necessari inscriure's, només estar allà a l'hora indicada. Esperem haver-te resolt els dubtes!

    ResponElimina