17 de març 2010

INICI DEL CICLE D'ACTIVITATS AL PARC NATURAL DE MONTSANT


Per setè any consecutiu, aquest diumenge 21 de març, coincidint amb l'inici de la primavera, s'inicia la campanya d'activitats Descobreix el Parc Natural de la Serra de Montsant 2010, i que té com a objectiu donar a conèixer el valuós patrimoni natural, històric i cultural d’aquest espai protegit.


Un programa divers que inclou senderisme interpretatiu: rutes guiades a peu que recorren camins de la serra i on destaquen les sortides nocturnes de l’estiu. Per aprofundir en el coneixement de determinats aspectes del medi natural hi ha les sortides naturalístiques dedicada als ocells o als itineraris de flora. Un bloc important el constitueixen les activitats que volen explicar de manera divulgativa algunes de les línies d’actuació que s’estan duen a terme des de l’equip de gestió del Parc: amfibis i rèptils, tallers d’arqueologia, fotografia i paisatge, ornitologia, itineraris culturals per mas Roger, reconstrucció de marges de pedra seca, sortida mirmecològica, etc. L’organització d’aquesta campanya és fruit de la col•laboració de les empreses Pedrenca, Catsud i El Brogit Guiatges. A més, moltes d’aquestes sortides compten també amb la col•laboració d’entitats i individus que estudien el patrimoni de Montsant, i on també s’han implicat persones del territori que volen compartir el seu coneixement sobre Montsant.

El
primer semestre de la campanya finalitza amb la diada del Gaudeix del Parc en família, que aquest cop se celebra al poble de la Vilella Alta el dissabte 21 d’agost. La jornada, de caire festiu i divulgatiu, inclou excursions, tallers i activitats per a infants i adults. És la festa dels pobles de Montsant i esperem que es converteixi en un punt de trobada de tots aquells que l’estimem i volem continuar descobrint-lo.

Podeu descarregar-vos el programa complet aquí.


Per últim, aquesta edició coincideix amb l’Any Internacional de la Biodiversitat 2010. En aquesta web hi trobareu més recursos relacionats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada