29 de març 2011

PRIORAT EN PERSONA, TROBADA D'ESCRIPTORS


Aquí us deixem una proposta molt interessant que tindrà lloc al Priorat, el projecte Priorat en persona, organitzat pel Centre Quim Soler, la literatura i el vi, entitat  nascuda fa 4 anys al Priorat. És una activitat que l'organització defineix com un espai i un temps de trobada per fer conèixer de manera directa, a través de la seua gent, un territori massa invisible en l’imaginari literari català. 

L'objectiu doncs, és fer visible el potencial com a territori literari, però no només literari, del Priorat. I fer conèixer a la gent del Priorat l'obra dels autors convidats. Aquest projecte, encetat l'any 2009, es desenvolupa en sessions de dos anys, l'anada i la tornada. A l'anada, sis escriptors d'arreu dels Països Catalans vénen a passar 4 dies al Priorat. Durant aquests dies, quatre persones de la comarca, els adalils, els mostren i els fan viure el seu Priorat personal. El desenvolupament de la trobada és enregistrat dia a dia. 

Després, els escriptors tornen als seus territoris quotidians i han d'escriure per al web “Priorat en persona, diccionari literari del Priorat” les entrades que reflecteixin la seua experiència a la comarca o tot allò que s'hi relacioni d'una manera o altra. Les trobades impliquen de manera molt directa diverses persones i diversos col•lectius del territori i aquest és un dels seus valors més importants i el fan punt de partida d'una proposta de model que des del territori concret que la genera es pugui exportar i adaptar en altres espais.

Per tal d’assegurar la continuïtat del projecte, enguany es proposa la cooproducció de l’edició del vídeo de la trobada mitjançant el crowdfunding. És a dir que proposen que tothom que cregui que el projecte s’ho val (el podeu mirar i remirar al nostre web http://prioratenpersona.cat,) i que vulgui figurar com a cooproductor i tenir el DVD de les trobades pot fer la seua aportació a través del web http://www.verkami.com/projects/219-priorat-en-persona-el-video. Totes i cadascuna de les aportacions són necessàries i seran benvingudes. El que s'ofereix a canvi, que trobareu explicitat al web, és una manera de demostrar-vos-ho. També us agrairan, igualment, que feu difusió d’aquest correu als vostres amics, parents, coneguts i saludats...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada